Facebook Pixel

Met het corona virus kregen wij de vraag: Wat zijn de juiste voedingstoffen voor een goede weerstand?

Met het corona virus kregen wij de vraag: Wat zijn de juiste voedingstoffen voor een goede weerstand?


Het coronavirus houdt velen van ons bezig. Extra waakzaamheid is daarom de komende weken van belang. Let extra goed op jouw voeding en de juiste inname van de juiste voedingstoffen.

De GGD adviseert daarom als volgt, in aansluiting op de richtlijnen van het RIVM: neem telefonisch contact op met je huisarts of de GGD als je en/of jouw kind(eren) koorts hebben met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid).

In het algemeen geldt natuurlijk gewoon, evenals tijdens een griepepidemie:


+ Was je handen regelmatig.
+ Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
+ Gebruik papieren zakdoekjes.

Een goede maag en darm gezondheid is belangrijk voor de weerstand. Wist je dat ongeveer 70% van je weerstand vanuit je darmen komt? Jouw immuunsysteem is een afweersysteem dat jou beschermt tegen binnendringende pathogenen, zoals virussen of bacteriën.

Voeding beïnvloed het immuunsysteem.

Wat we weten is dat vezelrijke voeding, zoals groente en fruit, helpen om de gezondheid van de darmflora te behouden. Prebiotica zijn de stofjes waar de bacteriën van smullen, ze stimuleren de groei van de nuttige bacteriën. Een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet zorgt dat jij verschillende vitaminen, mineralen en prebiotica binnenkrijgt zodat jij je lichaam en daarmee jouw immuunsysteem gezond houdt. Bovendien blijkt uit studies dat omega-3, vitamine D, zink, vitamine E en prebiotica onderdeel uitmaken van jouw immuunsysteem. In sommige gevallen is het goed het dieet te optimaliseren met voedingssupplementen. NewDay® heeft vele supplementen die omega-3 combineren met vitamine D!


Vitamine D is belangrijk voor jouw immuunsysteem.

Heb je al eens gehoord of gelezen dat vitamine D belangrijk is voor jouw immuunsysteem? Dit komt omdat “vitamine” D een belangrijke rol speelt bij de groei van de cellen en is daarom heel erg belangrijk voor jouw immuunsysteem, dus je weerstand. Je hebt natuurlijk sterke cellen voor een sterke weerstand nodig. Alle producten van NewDay® bevatten vitamine D!